Mexico - 04 januari 2018

Mexico: Hoop en vrede voor criminele achterbuurt


Als Javier betrapt wordt bij zijn poging tot inbraak in een kerk, wordt hij onverwacht met open armen ontvangen door Guadalupe. “Je bent welkom om in de kerk te slapen. Blijf bij ons en help ons. Wij geven je te eten”, zegt ze.

Guadalupe werkt onder vrouwen vanuit een kerk in een van de armste buurten in Mexico-Stad. Extreme armoede en criminaliteit zijn hier aan de orde van de dag. Ze pakt elke kans aan om de levens van de mensen te veranderen. “De enige manier om vrede in onze buurt te brengen, is door uit de kerk te gaan en mensen in de buurt te helpen. We doen het werk wat gedaan moet worden”, legt ze uit aan Open Doors.

Ze leidt diverse programma’s in de buurt waarbij mensen in moeilijke situaties geholpen worden. Een belangrijke programma is het voedselprogramma, waarbij zestig mensen dagelijks te eten krijgen. Het werk van de kerk heeft een positieve invloed op de buurt. De straten zijn schoon en meerdere mensen hebben hun leven compleet veranderd. Ook voor Javier was zijn ontmoeting met Guadalupe levensveranderend. Hij is gestopt met inbreken en gebruikt geen drugs en alcohol meer.

In de Mexicaanse samenleving komen christelijke waarden steeds meer onder druk te staan. Drugsbendes intimideren kerken, aangezien zij preken tegen drugsgebruik en zij afkickprogramma’s aanbieden. Dit verkleint de afzetmarkt voor de bendes. Open Doors ondersteunt kerken in Mexico.
  • Dank de Here God voor de positieve veranderingen in de arme buurt waar Guadalupe werkt.
  • Bid om kracht en bescherming voor Guadalupe bij haar werk. Wilt u ook bidden voor de programma’s die zij leidt?
  • Bidt u ook voor herstel van de achterbuurten in Mexico-Stad?

Gerelateerde nieuwsberichten