Eritrea - 18 januari 2018

Eritrea: Gemarteld vanwege zijn geloof


Shiden* is nog erg jong als hij wordt opgesloten vanwege zijn geloof. In de dertien jaar dat hij gevangen zit, wordt hij op verschillende manieren gemarteld. Enkele maanden geleden wordt hij onverwacht vrijgelaten. Hij is zwaar getraumatiseerd en heeft geen hoop meer voor de toekomst.

Shiden komt als tiener tot geloof als zijn broer John* hem vertelt over de Here Jezus. Als Shiden 22 is, wordt hij gearresteerd tijdens een geheime kerkdienst. Samen met veertig andere christenen wordt hij in de woestijn opgesloten in metalen containers. Elke vorm van hygiëne ontbreekt, waardoor er veel ziektes uitbreken.

Als bewakers Shiden vragen waarom hij zijn geloof niet opgeeft, antwoordt hij: “Ik wil dit land dienen, maar mijn geloof is persoonlijk. Dat moet je respecteren. Als je dat niet doet, ben ik bereid daarvoor te lijden.” Na een tijdje wordt hij overgebracht naar een gevangenis waar hij regelmatig langdurig wordt opgesloten in een kleine isoleercel.

Na dertien jaar wordt Shiden onverwachts vrijgelaten. De terugkeer in de maatschappij valt hem zwaar. Hij is getraumatiseerd en lijdt aan zware depressies. Doordat Shiden geen opleiding heeft gevolgd, lukt het hem niet om werk te vinden. Zijn familie houdt hem elke dag in de gaten, uit angst dat hij zichzelf iets aandoet.

Een medewerker van Open Doors sprak met John, de broer van Shiden. Bekijk hier het gesprek.
  • Dank de Here God voor Shidens vrijlating. Bid om genezing van zijn trauma die hij heeft opgelopen tijdens de gevangenschap.
  • Bid om werk voor Shiden en hoop voor de toekomst.
  • In Eritrea leven veel christelijke ex-gevangenen die zware trauma’s hebben opgelopen tijdens hun gevangenschap. Bid om herstel en genezing van hun trauma’s.
* Schuilnaam

Gerelateerde nieuwsberichten