India - 30 januari 2018

Pastor vermoord en opgehangen


India – Pastor Gideon Periyasmamy werd vorige week opgehangen gevonden in zijn kerkgebouw. De politie weigert te denken aan moord en doet het af als zelfmoord. De pastor werd enkele dagen later begraven. Hindoes protesteerden ook nog eens tegen de begrafenis.

Een familielid vertelt: “Hij is al meerdere malen bedreigd door hindoe-extremisten. Zij dreigden hem te doden als hij niet stopte met zijn kerkelijke werk. We weten zeker dat de extremisten hem hebben opgehangen.”

Pastor Gideon Periyasmamy begon tien jaar geleden met zijn bediening in de deelstaat Tamil Nadu. Hij diende een gemeenschap van honderd gelovigen. In de tien jaren heeft hij veel tegenstand ondervonden van dorpsgenoten en hindoes in de omgeving. Een aantal jaar geleden werd het dak van de kerk verwoest en werden water en elektriciteit van de kerk afgesloten. De pastor diende hierover een aantal klachten in bij de lokale overheid, maar die ondernamen geen actie.

Gerelateerde nieuwsberichten