Saudi-Arabië - 02 februari 2018

Saudi-Arabië: Jamila is verlamd door angst


Jamila* komt via de buitenlandse Kate* in aanraking met het christelijke geloof. Jamila wil graag christen worden, maar is verlamd door angst voor de gevolgen.

Kate werkt in Saudi-Arabië en probeert in contact te komen met Saudische vrouwen om met hen over het evangelie te spreken. Jamila en Kate ontmoetten elkaar twee maanden geleden. Kate sprak met Jamila over haar geloof, waarop Jamila haar vroeg naar het verhaal van Kerst. De uitleg over het evangelie raakte Jamila diep.

De vrouwen spraken daarna regelmatig af en Kate vertelde Jamila allerlei Bijbelverhalen. Ook leerde ze Jamila bidden in Jezus’ naam. Jamila is echter moslim. Als zij ontdekt wat de gevolgen kunnen zijn als zij christen wordt, schrikt ze en stuurt ze Kate een kort bericht: ‘Als ik geloof dat Jezus God is, zullen ze me vermoorden.’ Sindsdien heeft Kate niets meer van Jamila gehoord.

“‘Neem het kruis en volg Mij’ is te zwaar voor veel Saudische vrouwen”, zegt Kate. “Het volgen van de Here Jezus brengt de familie veel schande en dat willen de vrouwen voorkomen. In het geheim geloven, is onmogelijk. In hun cultuur worden vrouwen namelijk 24 uur per dag in de gaten gehouden. Dit maakt het ook moeilijk in contact te komen met andere christenen om over de Here God te praten.” Saudi-Arabië staat op plek twaalf van de Ranglijst Christenvervolging.

* Schuilnamen
  • Dank de Here God voor vrouwen als Kate die het evangelie onder Saudische vrouwen bekend maken.
  • Bid om kracht en volharding voor Jamila om volledig op de Here Jezus te vertrouwen. Bid ook voor mogelijkheden om in contact te komen met andere christenen, zodat zij er niet helemaal alleen voor hoeft te staan.
  • Bid om Gods bescherming voor de geheime christenen in Saudi-Arabië.

Gerelateerde nieuwsberichten