Bhutan - 09 februari 2018

Bhutan: 22-jarige Dechen verstoten door familie


Als de Bhutanese Dechen* in oktober 2016 christen wordt, weet ze dat haar familie het hier niet mee eens zal zijn. Ze besluit haar nieuwe geloof geheim te houden. Als haar familie er toch achter komt, komt zij voor een lastige keuze te staan.

Dechen hoort twee jaar geleden van een christelijke vriendin over de Here Jezus. Ze komt tot bekering en wordt gedoopt. Ze besluit haar nieuwe geloof geheim te houden voor haar familie, omdat ze weet dat zij het hier niet mee eens zijn. Haar familie merkt echter al snel dat er veranderingen zijn in het leven van Dechen.

In februari 2017 ontdekt haar familie, via een onbekende bron, dat ze christen is geworden. Ze dwingen haar te kiezen tussen haar christelijke geloof en haar familie. Dechen wil echter niet kiezen en antwoordt dat ze geen van beide op wil geven.

Dechens familie reageert woedend en verbiedt haar thuis te komen. Ze mag pas thuiskomen als ze de Here Jezus verloochent. Ze woont nu bij een christelijke vriendin en heeft haar familie al een jaar niet meer gezien. Ze is op zoek naar een baan om zichzelf te kunnen onderhouden.

Bhutan is een boeddhistisch land waarbij familie en gemeenschap zich tegen keren tegen familieleden die christen worden. Ook religieuze leiders en de overheid keuren bekeringen af. Bhutan staat op plaats 33 in de Ranglijst Christenvervolging.

* Pseudoniem
  • Dank de Here God dat Dechen Hem heeft leren kennen. Bid om volharding en standvastigheid in haar geloof.
  • Bid om een verandering in de harten van de familie van Dechen.
  • Bid voor nieuwe christenen in Bhutan die veel vervolging vanuit hun familie ondervinden.

Gerelateerde nieuwsberichten