0

China

De Chinese overheid houdt controle over alle religies, zoals de sterk groeiende christelijke minderheid. Christenen zijn de grootste sociale groepering die niet onder de communistische partij valt. Er zijn groeiende pogingen, zelfs concept-wetten, om ze onder controle van de staat te krijgen. Gelukkig kunnen veel kerken relatief vrij hun gang gaan.

  • Regio: Azië
  • Hoofdreligie: Atheïsme
  • Inwoners: 1.388.233.000
  • Christelijke bevolking: 97.200.000
  • Aanjagers van vervolging: communistische onderdrukking
  • Meest merkbaar in: kerkelijk leven, persoonlijke levenssfeer
Ook al heeft niet elke Chinese christen volledige vrijheid van godsdienst, voor steeds meer christenen is de situatie verbeterd. Toch mag de kerk niet overal zichtbaar aanwezig zijn.

In de provincie Zhejiang is het neerhalen van kerk-kruizen, wat in 2015 veelvuldig gebeurde, gestopt. Toch worden kerkbijeenkomsten nog vaak verstoord. In 2016 zijn veel kerken gesloten. Ook werden huurbazen onder druk gezet om geen gebouwen meer aan christenen te verhuren. Veel christenen verkeren nog steeds in gevangenschap.

Bekeerlingen met een islamitische of Tibetaanse achtergrond ervaren de zwaarste vervolging door familie, gemeenschap en religieuze leiders.
 
Open Doors roept de Chinese kerk op om de vervolgde christenen te helpen, met name die met een islamitische of Tibetaanse achtergrond. De nadruk ligt op Bijbel- en discipelschapstraining voor bekeerlingen, het liefst door lokale leiders. Ook verspreidt Open Doors studiemateriaal voor vervolgde christenen.

Help vervolgde christenen

Helpt u vervolgde christenen met een gift?
DONEER NU

Gerelateerde nieuwsberichten