0

Indonesië

Religieuze en etnische minderheden worden blijvend onderdrukt door radicale moslims. In sommige regio’s hebben radicale islamitische groeperingen het zelfs voor het zeggen. Islamitische wetgeving wordt daar met geweld ingevoerd en gehandhaafd. Ook IS heeft in 2016 het land bereikt – een aanval op een café kostte zeven mensen het leven.

  • Regio: Azië
  • Hoofdreligie: Islam
  • Inwoners: 263.510.000
  • Christelijke bevolking: 31.925.000
  • Aanjagers van vervolging: islamitische onderdrukking
  • Meest merkbaar in: het gemeenschapsleven en het familieverband
De meerderheid van de christenen kan ongestoord kerkdiensten vieren. Kerken moeten officieel toestemming vragen, maar de voorwaarden zijn streng en de procedures lang. De lokale overheid kan een kerk ook zomaar sluiten.

De sterkste vervolging wordt gevoeld onder moslimbekeerlingen. Hun families en islamitische strijders voeren de vervolging uit. Niet-traditionele kerken staan vooral onder druk van radicale moslims, vanwege evangelisatie-praktijken.

Open Doors rust kerken in Indonesië toe in het omgaan met de groeiende intolerantie van de islam. Ze krijgen basiskennis over de islam en Bijbelse antwoorden op vervolging. Open Doors versterkt eenheid onder de verschillende kerkelijke stromingen. Bekeerde moslims ontvangen Bijbels en literatuur, microkredieten en andere benodigde bijstand. Ook zijn er opvanghuizen, voor als ze gevaar lopen.

Help vervolgde christenen

Helpt u vervolgde christenen met een gift?
DONEER NU

Gerelateerde nieuwsberichten