0

Kenia

Kenia deelt een lange grens met het politiek instabiele Somalië. De invloed van radicale moslims uit het buurland neemt in grensgebieden snel toe. De Somalische terroristengroepering al-Shabaab voert christenvervolging uit die elementen van etnische zuivering kent. Daarnaast treden corrupte overheidsmedewerkers niet op tegen mensen die christenen vervolgen. De vervolging neemt alleen maar toe.

  • Regio: Afrika
  • Hoofdreligie: Christendom
  • Inwoners: 48.467.000
  • Christelijke bevolking: 39.409.000
  • Aanjagers van vervolging: islamitische onderdrukking, etnische vijandigheid
  • Meest merkbaar in: kerkelijk leven en persoonlijke levenssfeer
De invloed van de moslimminderheid is groot. Het fysieke geweld tegen christenen neemt hierdoor toe. In de kustregio’s is een groot aantal kerken vernield, waardoor veel christenen het gebied ontvluchtten.

Door de gepleegde gruwelijkheden van islamitische militanten heerst er een vijandige sfeer in het land. Dit heeft een enorm domino-effect gehad op christelijke gemeenschappen. Ook is het gevaarlijk om een kerk te starten en samen te komen, mede door de groeiende invloed van moslimextremisten. Uit angst voor aanslagen en geweld, neemt het kerkbezoek drastisch af.

Er is weinig hoop dat de Keniaanse overheid aan eind kan maken aan de onveilige situatie voor christenen. 

In samenwerking met lokale partners versterkt Open Doors de kerk in Kenia. Christenen worden getraind in hoe ze kunnen omgaan met vervolging. Bijbels en christelijke literatuur worden verspreid. Ook zet Open Doors sociaaleconomische projecten op om christenen die getroffen zijn door geweld, te helpen overleven.

Help vervolgde christenen

Helpt u vervolgde christenen met een gift?
DONEER NU

Gerelateerde nieuwsberichten