Koeweit

Meer dan de helft van de populatie in dit kleine en rijke landje bestaat uit immigranten. Officieel geldt er vrijheid van godsdienst. Maar geen enkel geloof mag in tegenspraak zijn met de islamitische normen en waarden. Daarom gelden er strenge regels in het persoonlijke en familieleven. Islamitisch onderwijs is op alle scholen verplicht.

  • Regio: Midden-Oosten
  • Hoofdreligie: Islam
  • Inwoners: 4.100.000
  • Christelijke bevolking: 425.000
  • Aanjagers van vervolging: islamitische onderdrukking, dictatoriale paranoia
  • Meest merkbaar in: persoonlijke levenssfeer, familieverband en gemeenschapsleven
Buitenlandse christenen hebben vooral moeite om de benodigde registratie voor hun kerkgemeenschap te verkrijgen. De overheid is erg conservatief en werkt niet mee. Vooral ook om de islamitische groeperingen in het land tevreden te houden.

Christenen met een moslimachtergrond staan onder de grootste druk. Verandering in religie wordt niet erkend. Bekeerlingen worden behandeld als tweederangs burgers. Ze worden buitengesloten door de gemeenschap. Daarnaast hebben ze te maken met beledigingen en mishandeling vanuit familie.

Er zijn geen geweldsincidenten tegen christenen bekend. Wel voedt de groeiende rol van Islamitische Staat (IS) binnen de samenleving de angst onder christenen.
 
Christenen op het Arabisch schiereiland worden steeds meer gecontroleerd door de overheid, stamverbanden en familie. Organisaties die de kerk in deze regio ondersteunen en versterken, doen er goed aan hier zo weinig mogelijk ruchtbaarheid aan te geven. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om informatie te geven over onze eventuele activiteiten in Koeweit, anders dan dat Open Doors christenen wereldwijd oproept te bidden voor hun geloofsgenoten.

Help vervolgde christenen

Helpt u vervolgde christenen met een gift?
DONEER NU

Gerelateerde nieuwsberichten