0

Malediven

De Malediven staan bekend als paradijselijke vakantiebestemming. Het land zelf worstelt met onrust en politieke uitdagingen. Sinds 2016 geldt een lasterwet. ‘Bescherming van religie’ geldt op kracht hiervan alleen voor de islam. De ‘bescherming van religieuze eenheid’ geeft aan dat afwijking van de islam niet mag.

  • Regio: Azië
  • Hoofdreligie: Islam
  • Inwoners: 376.000
  • Christelijke bevolking: Enkele duizenden
  • Aanjagers van vervolging: islamitische onderdrukking, dictatoriale paranoia
  • Meest merkbaar in: alle aspecten van het leven
Maledivische christenen hebben geen ruimte hun geloof te praktiseren. Er zijn geen kerkgebouwen en samenkomsten. Officieel zijn er zelfs geen christenen; zij houden hun geloof angstvallig geheim. Wordt hun geloof ontdekt, dan wacht hen bijvoorbeeld verlies van het staatsburgerschap. Op de Malediven werken veel buitenlandse christenen. Zij mogen samenkomen, maar hun geloof niet uitdragen buiten eigen kringen. De meeste samenkomsten worden echter niet meer gehouden. Het trok teveel aandacht van de autoriteiten.

Media schilderen christenen consequent negatief af. Moslimbekeerlingen mogen geen contact hebben met de christelijke migranten. Familieleden kunnen christenen dwingen te scheiden en de voogdij over hun kinderen op te geven. Vaak worden christenen door hun familie verstoten. Sommigen emigreren om vervolging te voorkomen.
 
Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om informatie te geven over eventuele activiteiten in dit land. Open Doors roept christenen wereldwijd op te bidden voor vervolgde geloofsgenoten op de Malediven.

Help vervolgde christenen

Helpt u vervolgde christenen met een gift?
DONEER NU

Gerelateerde nieuwsberichten