0

Mexico

Mexico is één van de gewelddadigste landen ter wereld. Corruptie en drugsbendes ondermijnen de overheid en het rechtssysteem. Ter bestrijding hiervan voert Mexico een ‘oorlog om drugs’. Gezien de manier waarop deze oorlog wordt gevoerd, maken veel organisaties zich zorgen over de mensenrechten. Op het platteland heeft de overheid nauwelijks invloed. 

  • Regio: Latijns Amerika
  • Hoofdreligie: Christendom
  • Inwoners: 130.223.000
  • Christelijke bevolking: 124.869.000
  • Aanjagers van vervolging: georganiseerde corruptie
  • Meest merkbaar in: het gemeenschapsleven en het kerkelijk leven
In de Mexicaanse samenleving komen christelijke waarden steeds verder onder druk te staan. Drugsbendes intimideren christenen om de kerk monddood te maken. Omdat preken tegen drugsgebruik en afkickprogramma’s voor jongeren hun afzetmarkt aantasten, terroriseren drugsbendes christenen.

Familieleden van christelijke leiders lopen het risico om ontvoerd te worden, omdat zij als ‘rijk’ worden gezien door de collecteopbrengsten in hun kerk. Christenen zijn vaak te bang om bij elkaar te komen of zich publiekelijk te laten horen. Ook inheemse stammen, die Rooms-Katholieke en inheemse tradities vermengen, hebben een gespannen verhouding met protestantse christenen. Sommigen zijn vanwege hun geloof gevangengezet, mishandeld of vermoord.

Open Doors ondersteunt vervolgde gelovigen. Ook geven we directe hulp aan gelovigen die gevangen zitten of geen werk meer hebben door hun geloof. Open Doors verleent bijstand, vraagt aandacht en gebed voor hun situatie en doet onderzoek. Ook verspreiden we Bijbels en christelijke boeken.

Help vervolgde christenen

Helpt u vervolgde christenen met een gift?
DONEER NU

Gerelateerde nieuwsberichten