0

Qatar

Qatar kent een puriteinse vorm van islam en een strenge controle op de maatschappij. Dwangarbeid, mensenhandel, onderbetaling, huiselijk geweld en seksueel misbruik komen veelvuldig voor onder de 1,6 miljoen migranten en gastarbeiders. Sommigen sterven tijdens het werk. Qatar is een van de grootste financiële ondersteuners van het islamitisch terrorisme in Irak, Syrië en Mali.

  • Regio: Midden-Oosten
  • Hoofdreligie: Islam
  • Inwoners: 2.338.000
  • Christelijke bevolking: 211.000
  • Aanjagers van vervolging: islamitische onderdrukking, etnische vijandigheid
  • Meest merkbaar in: kerkelijk leven, publieke ruimte en persoonlijke levenssfeer
Buitenlandse christenen die in Qatar werken, worden vaak onder druk gezet om zich te bekeren tot de islam. Toch groeit het aantal christenen onder hen. Er is een aantal kerken waar gastarbeiders en migranten mogen samenkomen. De voorwaarde is dat zij niet evangeliseren onder moslims. Hierdoor kan men gearresteerd of gedeporteerd worden.

Voor Qatarezen is het absoluut verboden om een kerkgebouw binnen te gaan. Kritiek op de islam wordt bestraft. Moslims riskeren de doodstraf als ze christen worden. Qatarezen die in het buitenland het christelijk geloof aannemen, durven vaak niet meer terug naar hun thuisland. Moslimbekeerlingen houden hun nieuwgevonden geloof vaak angstvallig geheim.

Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om informatie te geven over eventuele activiteiten in dit land. Open Doors roept christenen wereldwijd op te bidden voor vervolgde geloofsgenoten in Qatar.

Help vervolgde christenen

Helpt u vervolgde christenen met een gift?
DONEER NU

Gerelateerde nieuwsberichten